Scuba-Fix–scuba solutions made easy—-repair, not replace!

Scuba-Fix--scuba solutions made easy::now @ kirkscubagear

Scuba-Fix–scuba solutions made easy::now @ kirkscubagear

NEW to kirkscubagear! Read about this new product

BCD Valve repair kit::::::

Do you have any BCDs with broken inflator or dump valves that needs to be fixed?
You find it such a waste to throw away a otherwise perfectly looking BCD and hope the valve can be repaired or replaced?

Dive shops tells you that the valve cannot be repaired or even if repaired, it would not last?

Scuba-Fix may have the solution for you. For years, nobody really found an efficient way to service or repair broken BCD valves. Most BCD/s were either thrown away or write off when the valve parent material gives way. These BCD/s are often in full working condition other than that broken valve. These BCD/s, are wasted!

We have develop the world’s first DIY BCD Repair Kit such that you can carry out the repairs on your own with guidance from our instructional video. And if u are still not confident with doing it yourself after watching the video, you can send your BCD to us for repair at a nominal fee (my supplier)

As of now, we have repair kits for SeaQuest, US Diver, Aqualungs, Mares, Aeris, OMS, Halcyon, Dive Rite, Frog, Oceanic, Beuchat (47mm & 51mm), Genesis, Sherwood, Zeagle, Aquatec, Seac-sub, Cressi Sub, Scuba-Pro.

If your BCD belongs to a brand that is not listed above, do drop me an email : kirkscubagear@live.ca

Included in package :
1 x BCD – Valve port
1 x glue tube
1 x sandpaper
1 x Instructional Video

WATCH the Video:::

Forum on ScubaBoard on Scuba-Fix:::

http://www.scubaboard.com/forums/do-yourself-diy/435949-has-anyone-used-scuba-fix.html

QUESTIONS?ANSWERS:::::::::

The Repair Process

1. Are there any other tools needed for the repair?
Ans : Yes, you will need some household items like a pair of cutters, a piece of cloth and turpentine.

2. I have a BCD that you do not have a repair kit for. Will you be developing other brands soon?
Ans : We have another 5 brands lined up. Some are already manufactured and currently undergoing quality testing. Do email us your enquiry and we will advice accordingly.

3. I have a BCD that you do not have a repair kit for. Can your repair kit be use to repair my BCD?
Ans : Yes it can be done. However, you may need to enlarge the current hole on the BCD and on top of that, you will need to purchase an inflator hose either from SeaQuest, US Diver, Mares or Oceanic ( according to the repair kit you use) in order to use your BCD. In short, mix and match. We have already done numerous of these cross over repairs especially for resorts and dive centers that have lots of spare inflator hoses from other brands.

4. I’m not confident of carrying out the repair by myself after watching the video provided. Is there an authorize workshop to carry out the repair for me?
Ans : Although we have tested this repair on a non-diver with non-technical background and he managed to easily replace and repair the BCD, we understand these things happen. There are a few things you can do 1) You can bring your BCD to a dive shop repair center and see if they can help you out with a small cost?

5. I ran out of glue during the repair, where can I get the adhesive?
Ans : Under accessories, u can order additional adhesive if you require. Rests assure that the amount of adhesive we provide is more than sufficient for the repair work.

6. Do you provide warranty for the repair kit?
Ans : Yes, warranty for the product is two years, please refer to our terms and conditions of sales. Two years is a conservative figure, we actually expect our product to last four to five years. The moment you receive the repair kit, you will be able to tell that our valve material and quality will out last any current original valves in the market.

7. I’m an owner of a dive shop and I would like to organize a group purchase, would you be able to give a live demonstration of the repair process?
Ans : Yes, if you are located in South East Asia or bypassing Singapore reroute to diving in Asia, Scuba-Fix can organize a time and place to provide the demonstrations, give guidance and ensure all repair jobs are carried out properly. It is a good idea as we will be available to monitor all repairs, have spare repair kits on standby and quite possibly give you a group discount too. Drop us an email to discuss further.

Shipping and Delivery

1. What is your refund policy?
Ans : If you don’t like what you see when you receive our products, you can get a full refund from us by shipping the product back to us within 30 days. We will refund you the full amount less the delivery charges. Please read Terms and Conditions Of Shipping for more details. Note: this does not apply to the ‘SAYNOSHARKFIN’ TABLE CARDS. As part of the sales will goes towards Sharksavershttp://www.sharksavers.org/ . There are no refund for cards purchased.

2. Will you delivery overseas?
Ans : Yes, we deliver WORLDWIDE. Any questions about the repair work after watching the repair video please send us an email or call us anytime and we will answer any queries right away.

3. You are using SingPost to deliver my purchase. Are there other methods of delivery provided by you?
Ans : Yes, Shipment is available via FedEx. (additional charge/faster arrival time) Please email for rates. kirkscubagear@live.ca

Kathy Dowsett

www.kirkscubagear.com

Advertisements

About Kathy Dowsett

I believe in protecting our oceans, lakes and rivers, as well as their aquatic life. I respect the work of conservation groups such as Save the Sharks, Save the Sea Turtles and Save our Wrecks. I believe that the use of plastic bags/bottled water should be discouraged as plastic finds its way to the ocean. I also support Diving for the Disabled and Swimming for the Disabled. As a PADI-certified diver, my interest in diving led to the opening in July 2008 of kirkscubagear, my online business. My site offers more than 2,000 products, including freediving, swimming and outdoor equipment. My continuing goal is to encourage diving and offer customers a shopping alternative for the purchase of scuba gear.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s